Kuchnia articles

Przepis na pączki z nadzieniem toffi

Przepis na pączki z nadzieniem toffi

INFORMACJA PRASOWA Warszawa, styczeń 2013 r. Przepis na pączki z nadzieniem toffi Przed nami Tłusty Czwartek, dzień w którym trudno oprzeć się słodkim pysznościom. W naszym menu tradycyjnie rządzą faworki i oczywiście pączki posypane nieprzyzwoitą ilością cukru pudru lub jak to woli – oblane lukrem.…

Jak rozpoznać, że jajo jest świeże?

Niełatwo jest wzrokiem rozróżnić świeżość jaj. Na ogół świeże jajko ma skorupkę połyskującą, a przy potarciu palcem lekko śliską. W sklepie możemy zbadać świeżość jaj pod lampą ovoskopu. Świeże jajko jest różowe, jego komora powietrzna nie jest wyższa niż 6 mm.…

Według zasad i z szacunkiem, czyli jak parzyć herbatę

Według zasad i z szacunkiem, czyli jak parzyć herbatę Nie każdy wie, że parzenie herbaty, to nie tylko włożenie torebki do kubeczka i zalanie jej wrząca wodą. Parzenie herbaty to specjalny ceremoniał znany i wymyślony kilkaset lat temu w Japonii. Tradycyjna ceremonia herbaciana odbywała się według ściśle określonych zasad, a cały ceremoniał parzenia i picia był swoistego rodzaju wewnętrznym przeżyciem.…
Top